Rapport från Tjolöholm Classic 2016

Tjolöholm Classic Motor 2016

Söndagen den 22 maj deltog fyra medlemsbilar ut vid ett av Västsveriges största bilarrangemang, Tjolöholm Classic Motor, vid Tjolöholms slott strax söder om Kungsbacka. Den välorganiserade träffen, som arrangerades för 23:e gången i rad, samlade uppskattningsvis ett tusental fordon av olika slag och uppemot tiotusen besökare.

Anledningen till att vi i NordicR för första gången deltog vid denna träff var ett mejl från styrelsen för KAK Västra (Kungliga Automobil Klubben, västra avd.) där de bad om hjälp att få fram några R-kombibilar i lanseringsfärgerna T-gul, Saffran, Laserblå och Flashgrön. Temat för träffen var nämligen herrgårdsvagnar och eftersom Volvo gått in som huvudsponsor för träffen tyckte styrelsen för KAK Västra att det skulle passa att visa upp Volvos tidigare värstingmodeller i sin monter. Volvo hade förresten dagen till ära valt att premiärvisa sin nya herrgårdsvagn, V90. Det var alltså en hel del fokus på Volvobilar denna dag.

KAK hade själva en T-röd 855R bland sina medlemmar men för de andra modellerna behövde man hjälp. Styrelsen i NordicR utsåg först undertecknads bil att representera T-gul, med förbehållet att undertecknad skulle representera och göra reklam för klubben. För de resterande färgerna (Saffran, Laserblå och Flashgrön) fick intresserade medlemmar anmäla sig till styrelsen som sedan röstade fram en bil av varje färg. Bilarna ställdes upp i KAK´s monter som låg på första parkett nära entrén och bredvid Volvos egen monter och till intresserade passade vi på att dela ut våra nya flygblad som styrelsen tagit fram under vintern. I montern fanns även den 855 BTCC-bil som Jan Lammers tävlade med i BTCC 1994, en P1800 ES samt en Saab 95 och en Saab 9-5 från Saabs Bilmuseum.

Väl hemma igen sammanfattar jag det som ett trevligt och lyckat arrangemang där vi förhoppningsvis fått flera att få upp ögonen för både bilmodellerna och för klubben. Trevligt också att träffa både nya och gamla medlemmar och att knyta nya bekantskaper. Nu återstår bara det jobbiga, att tvätta bilen efter hemresan på 50 mil…

//Robert Lind, medlem 628

Tjolöholm Classic Motor 2016

Tjolöholm Classic Motor 2016

Tjolöholm Classic Motor 2016

Tjolöholm Classic Motor 2016

Tjolöholm Classic Motor 2016

Tjolöholm Classic Motor 2016