Rapport från Höstrundan 10/10 2016

hr15_3_
Lördagen den 10 oktober var det dags för den andra upplagan av Höstrundan i Skåne. Totalt var det sju bilar som på morgonen samlades i Smygehamn för årets kanske sista träff.

Som vanligt var det trevlig blandning av snabba, udda och färgglada R-bilar som möttes upp. Dagens ovanligaste bil var en riktigt fin S70R, en modell man kanske inte ser så ofta. Efter intagande av stekt sill, räkmackor och liknande på Smyge rökeris uteservering (det kan inte ha varit varmt! Reds. anm.) gick karavanen ut på skånska slätten, genom åkerlandskap och vidare norrut till skånska skogslandskap.

Efter ca 45 minuter stannade vi vid Svaneholms slott för foto och skitsnack i höstsolen. Sedan avverkades drygt en timmes körning på både krokiga och spikraka vägar i varierat tempo, minst sagt. Stundvis max attack med rykande däck, stundvis lugn körning. Det blev även cruising på Svedalas gågata där alla förare fick varsin goodiebag av en lokal frisörsalong. Dagen avslutades sedan på Rustibusa sommarcafe i Klagstorp där det serverades äppelkaka och kaffe.

Sammanlagt var det 16 personer som dök upp denna dagen för att avsluta bilsäsongen. Allt från originalbilar till ett veritabelt monster deltog på rundan och deltagarna var en mix av rutinerade gamla rävar och förstagångsförare. De flesta ställer nu av sina R-bilarna för vintern och tar fram sina “snik-bilar”, vilket kan vara allt från tråkiga vanliga V70:s till 142:or osv.

Summa summarum, en trevlig kostnadsfri dag med bara glada miner. Och som lök på laxen skapades som vanligt en hel del nya bekantskaper.

Hälsningar,
Anders A