Rapport från Dalecarlia Tour 29/8 2015

Foto: C-G Sundquist

 

Det var klarblå himmel och strålande sol, en perfekt dag för en träff med NordicR i vackra Dalarna. Jag hade tvättat bilen kvällen innan och på morgonen packat allt som skulle med. Det var artiklar ur klubbshoppen, priser till lotteriet, fikabröd och kaffe till eftermiddagens inplanerade fikastopp.

Just kaffet var jag nära att glömma denna morgon, men bryggaren gjorde sitt jobb rätt snabbt och jag kunde äntligen dra i väg. Svängde ut på riksväg 70 mot Borlänge, petade ner och myste lite åt turbofemmans sköna sång. Växlade upp till femte växel och i med farthållaren på strax över laglig hastighet. Nu hinner jag fram i tid var min första tanke innan en kaffedoft nådde min halvförkylda kran. En vanlig morgon i köket hade jag inte klagat, men här var det något som verkligen inte stämde.

God mackor till alla deltagare

Stannade till och stövlade bak till lastutrymmet på den gula herrgårdsvagnen. Som jag misstänkte, pumptermosen hade inte gillat all den kraft som 15G-aggregatet under huven skapade. Eftersom jag klantigt nog inte förankrat termosen riktigt hade den nu valt att lägga sig ner och spy ur sig hälften av kaffet över golvet.  Några fula ord och en rulle hushållspapper senare var jag dock på väg igen mot Rolf Ericson Bil i Borlänge där årets Dalecarlia Tour skulle starta.

Rolf Ericson Bil är Volvoåterförsäljaren i Borlänge och Falun och en av klubbens samarbetspartners. Eftersom de denna helg höll öppet hus med en del aktiviteter så passade vi på att visa upp våra bilar. Som tack bjöds vi på frukost och lite extra mycket rabatt på reservdelar.

Efter samling, frukost, mingel och visning av bilarna åkte vi i samlad trupp vidare på sköna vägar runt sjön Runn mot Falun och VM-hoppbacken på Lugnets idrottsanläggning. Vi ställde upp mitt på området, någonstans där Kalla och Northug ett halvår tidigare sladdat runt på sina skidor. Ett antal digitala fotografier senare tog vi bergbanan upp till foten av den nyrustade hoppbacken. Det var nog en hisnande känsla för fler än mig att kliva ur hissen i toppen av hoppbacken och titta ut över Falubygden. Våra kära bilar syntes som myror långt där nere.

Dit upp ska vi!

 

När alla tagit sig ner, i en bastu på räls som en deltagare kallade bergbanan, så intogs gemensam lunch på i Lugnets restaurang innan det obligatoriska lotteriet hölls. Något är skumt, men som alla andra år så vann de nya träffdeltagarna flest priser. Kul!

Efter lotteriet började klockan närma sig 16 och flera valde nu att dra sig hemåt efter en lång dag i Dalarna. Vi som stannade kvar tog en extra runda mot Svärdsjö och Toftbyn där vi stannade i kvällssolen för en kopp kaffe (från en halvfylld termos) och lite fikabröd innan vi vinkade adjö och tackade för i år.

Tack alla träffdeltagare för en mycket trevlig dag (som dock gick allt för snabbt och luktade lite väl mycket kaffe!).
Vi ses nästa år igen!

//Robban, medlem 628

Ps. Både golv och reservhjulsbalja är numera sanerade från kaffe =)

 

 

Fler träffbilder:

Foto: C-G Sundquist och Robert Lind