Månadens bil – Juli 2015

S60R 2007

Volvo S60 R AWD, 2007, ”Passion Red”

Ägare: C-G Sundquist, medlem nr. 582.

Carl-Gunnar, eller C-G kort och gott, ägde tidigare en S60 T5 som han var mycket nöjd med.
– Den bilen hade sportchassi, men jag tyckte det skulle vara kul att kunna välja om jag ville åka mjukt och skönt eller ha lite kul i exempelvis i rondeller samt AWD för vinterkörning, berättar C-G.

På Bilias hemsida hittade han i augusti 2007 en passionsröd S60R som endast gått 147 mil. Den kom från en Volvohandlare i Göteborg och därefter till Bilia i Stockholm. Han tyckte det var lite för mycket pengar så under hösten 2007 kollades hemsidan med jämna mellanrum medan priset på bilen sjönk. Men i början av 2008 började priset så sakta stiga igen och då var det dags att bestämma sig, det var nu eller aldrig. Efter påskhelgen åkte han till Bilia och slog till, och det med besked.
– Försäljaren frågade om jag ville provköra bilen, men det tyckte jag inte var nödvändigt eftersom den bara rullat 147 mil, så han tittade lite konstigt på mig såklart, berättar C-G.

Ångrade sig
Efter 14 dagar kom dock ångern. C-G tyckte att det var för mycket pengar, men det gick över och i dagsläget ångrar han inte köpet.
– Jag hade jagat en S60 R under lång tid men kravet var en röd med lackade lister, förklarar C-G och tillägger att han först var lite sugen på en grön (Flash Green metallic, reds. anm.) men så var det ju det där med de olackade listerna samt att den rullat för många mil.

C-G har ägt en del olika Volvobilar genom åren och gått från Volvo 144, 244 GLE, 264 GLE, 740 GLE, 850 GLT till S60 T5 men har även ägt en del engelska bilar som BMC 850 (34 hk), BMC Cooper och en BMC Cooper S (grupp 1-preppad från England).

Extrautrustad
Men för att gå återgå till den läckert röda S60 R:en som C-G vårdar ömt så är den fullutrustad, med bland annat den benvita Gobi Soft-läderklädseln, premium sound HU 850, inbyggd telefon, navigator (RTI) med fjärrkontroll, El-stolar på båda sidor och El-fällbara nackstöd bak.

Dessutom har C-G även extrautrustat bilen med en egenutvecklad elektronisk turbotrycksmätare. Mätområdet är -0,90 till +1,60 bar (upplösning 2 decimaler). Med en knapptryckning kan man välja mellan Momentan-, Peak-, Frys-värde. Peak- och frys-värde visas från +0,01 till +1,60 bar. Peak-värde visas i c:a 10 sec. Senaste Peak- eller Frys-värde överrids om det nya värdet är större. Senaste Peak- eller Frys-värde sparas i minnet, så nästa gång tändning är i Radioläge visas något av dessa värden. När motorn startas försvinner tidigare sparade värden och kommer nu att visa aktuellt värde. I Radioläge visas även omgivande lufttryck i hPa (motorn avstängd). Se bild nedan.

Fick tips av en BMW-ägare!
C-G är sedan några år tillbaka medlem i NordicR, och det tack vare en BMW-kompis på jobbet som tipsade honom om klubben.

Text: Robert Lind, 2015
Foto: C-G Sundquist