Månadens bil – Januari 2018

Volvo V70R 1998

Ägare: Niklas Matsson, medlem nr. 643

Vi inleder det nya året med att hälsa på hos vår nyblivne medlem Niklas Matsson i Leksand. En 20-årig lastbilschaufför som alltid haft ett intresse för bilar, och då speciellt Volvo.

Om man som Niklas har en far som vuxit upp i sin fars verkstad är det nog oundvikligt att själv bli bilintresserad.
– Jag har alltid varit med min fars garage och fått lära mig, berättar Niklas som alltid haft ett lite starkare intresse för Volvos lite mer unika modeller, som 850R och V70R.
– Första gången jag såg en tänkte jag att nån sån skulle jag vilja ha, fortsätter Niklas som inte behövde inte leta så väldigt långt bort.

Just denna svarta V70R hittade han hemma i Leksand, hos en tidigare klubbmedlem. Niklas kom i kontakt med dåvarande ägaren och blev väldigt intresserad av bilen, som tyvärr inte var till salu. Men Niklas gav sig inte och 1,5 år senare kom  vändningen.
– Han sa att han inte behövde två R-bilar, så vi kom överens om ett bra pris och jag började jag spara pengar och den sista augusti 2017 köpte jag den av honom, berättar Niklas Matsson.

Sedan köpet den där dagen i slutet av sommaren har Niklas hunnit med att byta till originalfälgar (Comet), bytt fjädrar och dämpare samt bytt avgassystemet till ett original dito. Framöver har han också planer på att lacka om hela bilen eftersom lacken börjar bli lite sliten men i övrigt är målet att hålla den så original som möjligt med originaldelar, förutom sänkningssatsen som sitter på just nu.

Niklas V70R vid Skokloster 2017

Trots att Niklas köpte bilen i slutet av träffsäsongen har han ändå hunnit med att besöka både Skokloster och höstträffen i Barkarby, och till sommaren planerar han att besöka fler träffar, speciellt de med NordicR. Men Niklas räds inte att använda bilen.
– Det här är en bil som används flitigt året runt och man ska ju ha användning av fyrhjulsdriften, avslutar Niklas.

 

 

 

Text: Robert Lind. Foto: Niklas Matsson.