Månadens bil – Februari 2018

Månadens bil februari 2018

Volvo V70R AWD 2004

Ägare: Kajsa Kjellsdotter, medlem nr. 554

Tänk er känslan att efter flera år äntligen få köra iväg i sin nyinköpta drömbil. För Kajsa Kjellsdotter blev drömmen sann när hon efter tio år av längtan köpte sin efterlängtade flashgröna V70R.

Bilintresset fick Kajsa i tidig ålder när hon fick följa med sin pappa på rallyn i skogarna. När hon senare kom upp i tonåren och blev intresserad av killar så kom också intresset för stylade bilar och bilträffar.
– Vi åkte in till Uppsala för att träffa kompisar, kolla på bilar och leta upp ställen där det kördes illegala race, berättar Kajsa som är uppväxt i Gåvsta strax utanför Uppsala men nu boende i Dalarna.

Det var också nu intresset för Volvos R-bilar kom när hon fick upp ögonen för de saffransfärgade och laserblåa V70.
– Jag fastnade för de ovanliga färgerna och det underbara motorljudet som Volvobilarna hade på den tiden, och när jag sen för första gången såg en flashgrön V70R med atacamainredningen i Uppsala sa jag till min pappa att en sån ska jag äga någon gång i mitt liv. Han svarade att jag aldrig kommer att ha råd med en sån, minns Kajsa.

Men den här tjejen visste vad hon ville och tiden innan körkortet togs år 2007 drömde hon sig bort bland alla bilannonser på nätet. Flera intressanta bilar dök upp och försvann lika snabbt, samtidigt som ekonomin inte tillät någon V70R just då. Kajsa slutade titta på annonserna för att inte bli besviken och hennes första egna bil blev istället en S70 T5 med R-optik.

Åren gick och drömmarna om en V70R levde vidare. Under 2016 återupptogs letandet och i oktober samma år kom en flashgrön V70R 2004 med just atacamainredning ut till försäljning, hemma i Uppsala.
– Jag ringde och frågade om jag kunde få komma och kolla på den. Det gick fort och samma dag lämnade jag en handpenning för att visa att jag var seriös och skulle köpa den samt för att ägaren skulle åka bort på semester, berättar Kajsa som efter tio år äntligen kunde köpa sin drömbil, oavsett vad pappa sagt tidigare.

Kajsa trivs med sin V70R AWD i den svenska vintern.

Sedan köpet har hon hunnit förfina bilen enligt sitt eget tycke och smak. Det som syns utifrån är förutom andra fälgar även vindavvisare och ögonlock som Kajsa låtit lackerat i samma kulör som bilen. I samma kulör finns även en takbox som åker på när mer utrymme behövs. Invändigt har hon folierat plasten till innerbelysningen, så att den lyser med ett rosaaktigt sken. Det är ju trots allt tjejbil, poängterar hon.

Till sommaren är det tänkt att också alla svarta lister på bilen ska lackeras i den läckra flashgröna kulören, liksom stänkskydden. Sen ska även corner splitters av kolfiber monteras och en avtagbar dragkrok, av praktiska skäl antar vi för på bilderna ser det ut som att Kajsa vågar använda bilen såväl sommar som vinter. Men några bilträffar har det inte blivit så många av hittills.
– Nej, av flera anledningar blev det inga bilträffar förra sommaren, berättar Kajsa Kjellsdotter som är en av ett femtontal tjejer i klubben.
– Första gången jag kom i kontakt med klubben var när jag såg en dekal, och sen igen när jag sökte efter information om R-bilarna. Så när jag skaffade min R var det en självklarhet att bli medlem, avslutar hon.

 

Text: Robert Lind. Foto: Kajsa Kjellsdotter.

Besök även Kajsas bil på Garaget.org.