Krönika: Entusiastbil eller Svenssonbil?

Vad är egentligen en entusiastbil?

Vad är egentligen en entusiastbil och vem bestämmer vad som är det? Det är förstås upp till var och en att bedöma det, men som ägare till en gammal Volvokombi får man vänja sig vid att alla inte har samma syn på vad en entusiastbil är.

I år har jag ägt min drömbil, en t-gul Volvo 850 T-5R av årsmodell 1995, i tio år. En bil som i dagsläget rullat snart 26 tusen mil och som jag genom åren lagt ner både hjärta, själ och alldeles för mycket pengar i. Bilen i fråga har jag i det närmsta helrenoverat och i är mina egna ögon i ett mycket gott skick för ålder och mil. Själva modellen tillverkades ju i begränsad upplaga och är i mitt tycke en sällsynt syn på våra vägar.

Min bil använder jag mest vid speciella tillfällen eller på någon glassutflykt en fin sommardag. Det händer även att jag då och då besöker någon närliggande entusiastbilsträff, men det är tyvärr alldeles för sällan, för jag vet att det blir samma visa gång efter gång. Jag har ju ingen entusiastbil, eller?!

Det är just det jag väldigt ofta får höra, oftast från funktionärer vid tillställningen, “- Det här är ingen entusiastbil”. Nähäpp, men vad är då en entusiastbil? Är det du, eller någon annan som bestämmer det, brukar jag då tänka samtidigt som jag ska börja förklara vad det är för speciellt med just min bil och varför jag anser att det vara min entusiastbil. Vad är det som gör min bil mindre entusiastbil än en nyare Mustang eller Porsche?

Det här har hänt flera gånger under de år jag ägt bilen, nu senast häromdagen. Det var på en utställning som, enligt annonsen på facebook, välkomnade alla entusiastbilar. Kul tänkte jag och eftersom vädret verkade bli hyfsat så tvättade jag bilen lite snabbt, dammade av informationsskylten jag skrivit med fakta om bilen och lastade i de två gula modellbilarna för att sedan gasa iväg mot utställningen.

Närmade mig träffplatsen och med en nyare Ford Mustang framför mig rullade jag sakta fram mot funktionären, en herre på 65 plus, vid insläppet och hissade ner sidorutan. Volvofemman mullrade ljuvligt, solen värmde och allt var toppen. Förutom funktionärens något irriterande ansiktsuttryck och tonläge.

Funktionären: -Vart ska du?
Jag: -Jag tänkte besöka träffen.
Funktionären: -Jaha, då kan du parkera här utanför och gå in.
Jag: -Ja… men är det inte en entusiastbilsträff?
Funktionären: -Jo, för entusiastbilar ja.
Jag: -Men det här är ju en entusiastbil.
Funktionären: -Nej, du får parkera här och gå in.
Jag: -Okej… men detta är ju faktiskt en entusiastbil och mer unik än Mustangen som nyss åkte in. Det finns ju till och med modellbilar av den här bilen, se här!
Funktionären: -Jaha…hmm okej då, men bara för den här gången.

Vid det här laget var jag verkligen irriterad över den människans attityd och okunskap och tänkte först vända om och åka hem igen, men vid närmare eftertanke inser jag ju att man inte kan ha kunskap om alla bilmodeller och att det kanske är en hel del “vanliga” bilar som försöker komma in. Så jag sansade mig och parkerade där de andra funktionärerna vinkade in mig.

Så hur var träffen då?
Jo, jag hann precis placera modellbilarna på instrumentbrädan, ställa faktaskylten mot stötfångaren och putsa bort några döda flugor i fronten innan de första nyfikna besökarna kom fram för att titta, fota, diskutera och ge beröm för bilen. De kommande timmarna fanns där en jämn ström av entusiastiska besökare kring min krämgula Volvokombi, som ju tydligen inte är någon entusiastbil.

Kring Mustangen strax bredvid var det tyvärr inte samma drag den här dagen. Men jag vet ju att det också är en entusiastbil, med en antagligen lika entusiastisk ägare som jag.

Vad är då en entusiastbil, eller ett entusiastfordon?
Det korta och enkla svaret jag kommit fram till är, ungefär så här: “ett hobbyfordon som ägs, brukas och vårdas av en entusiast”. Det kan alltså vara vilken typ av bil som helst!

//Redaktörn, juli 2019