Bilar sökes till Tjolöholm Classic!


Söndagen den 22 maj 2016 arrangeras Tjolöholm Classic Motor vid Tjolöholms slott strax utanför Kungsbacka. Eventet som är det 23:e i ordningen lockar över tusen utställare, ett sjuttiotal klubbar och runt tiotusen besökare. Förutom veteran- och samlarfordon brukar det även visas klassiska mopeder och motorcyklar, traktorer och flygplan.

Temat för årets träff är herrgårdsvagnar och på förfrågan från KAK (Kungliga Automobil Klubben), som är medarrangör av utställningen, har styrelsen för NordicR tackat ja till att försöka ordna fram ett antal kombibilar att visa upp i deras område/monter.

Till detta söker vi alltså tre kombibilar av följande modeller och färger:

V70R Saffran
V70R Laserblå
V70nR Flash Green

Mer info och anmälan i forumet.

 

Volvo Cars är ny huvudpartner

Saxat från pressmeddelande 22/3-16:

“- Vi är verkligen glada över att kunna använda Tjolöholm Classic Motor som en arena för att möta en viktig målgrupp för oss. För Volvo är arvet inte bara historia utan en högst levande del av företaget och våra bilar idag och i framtiden, säger Jonas Eriksson, sponsrings- och eventchef på Volvo Car Sverige.”

“Årets tema – Herrgårdsvagnar
Temat för årets Tjolöholm Classic Motor 2016 är herrgårdsvagnar, ett segment där Volvo under åren tillverkat flera ikoniska modeller: från ”Personherrgårdsvagnen” PV445 PH från 1955, över första folkhemsklassikern Volvo 145, till dagens bäst säljande modell Volvo V70/XC70 Classic.

– Volvos herrgårdsvagnar har en stark förankring i Sverige, alltifrån Amazon till 850 och nu V70. Vi kommer bjuda på en kavalkad av våra historiska herrgårdsvagnar och även en tidig möjlighet att få se en framtida klassiker i verkligheten – nya Volvo V90, säger Jonas Eriksson.

I Volvo Car Sveriges monter kommer sex klassiska Volvo herrgårdsvagnar att visas: Duett, Amazon Herrgårdsvagn, Volvo 145, 1800ES, 850 Herrgårdsvagn ”T-Gul” samt en Volvo 960 Herrgårdsvagn. Utöver dem kommer en kavalkad av Volvos andra klassiska modeller att finnas på plats.”